Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ολοκληρώθηκε το 1ο Συνέδριο Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την πολυγλωσσία και τη δια βίου μάθηση



Το 1ο Συνέδριο Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Πολυγλωσσία και τη Δια Βίου Μάθηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Συλλόγων Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Σερρών, Καβάλας και Χαλκιδικής, με την αμέριστη υποστήριξη των Επιμελητηρίων από τις τρεις προαναφερθείσες πόλεις. Στόχος είναι το Συνέδριο για την Πολυγλωσσία και τη Δια Βίου Μάθηση να εξελιχθεί σε θεσμό και να καταφέρει να συγκεντρώσει την αντιπροσωπευτική υποστήριξη αρμόδιων φορέων από όλες τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, κ. Ιωάννης Τσανανάς, η καινοτομία του Συνεδρίου ήταν είναι ότι επιλέχθηκε ένα άμεσου ενδιαφέροντος θέμα, όπως είναι ο συνδυασμός της Πολυγλωσσίας και της Δια Βίου Μάθησης στην Επιχειρηματικότητα. “Είναι ένα θέμα που θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε, τόσο ως Σύλλογοι, όσο και ως Ομοσπονδία μέχρι να γίνει συνείδηση και να έχει ευρεία αποδοχή. Τα μηνύματα, δυστυχώς, που παίρνουμε από το κοινωνικό σύνολο είναι ότι η πλειονότητα των ανθρώπων δεν έχει κατανοήσει πλήρως την αναγκαιότητα της συνύπαρξης αυτών των εννοιών. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι με την επανειλημμένη προβολή και την εμπεριστατωμένη συζήτηση θα εκπληρώσουμε τους στόχους μας”, τόνισε ο κ. Τσανανάς.
Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου επικεντρώθηκαν κυρίως στη γλωσσομάθεια και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ε.Ε., στην επιμόρφωση - εξέλιξη των εκπαιδευτικών με τη χρήση δια βίου εκπαίδευσης ως εργαλείο ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας, στη δια βίου ανάπτυξη πολυγλωσσικών δεξιοτήτων ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις, στις δυνατότητες του e-learning κ.α..
Στο πλαίσιο του 1ου Συνεδρίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Πολυγλωσσία και τη Δια Βίου Μάθηση, πραγματοποιήθηκε και έκθεση ξενόγλωσσου βιβλίου με τη συμμετοχή των εκδοτικών οίκων Aheadbooks - Black Cat, Burlington Books, Binary Logic, Edexcel - London Exams Hellas, Express Publishing, Grivas Publications, Hellenic American Union, Hillside Press, MM Publications, Pearson Longman Hellas και Super Course Publishing.
Τη διοργάνωση του συνεδρίου συντόνισε η ARTION Conferences & Events.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου