Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ας ασχοληθεί κάποιος με τα ιδιαίτερα των καθηγητών του Δημοσίου

Ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας
ΣΚΛΗΡΗ η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας, για τα ιδιαίτερα μαθήματα που κάνουν καθηγητές, που είναι διορισμένοι σε μαθητές, που μπορεί να τους έχουν και μαθητές. «Μαύρα εκατομμύρια περιφέρονται», γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση και συνεχίζει με εξίσου αμείωτο ενδιαφέρον, για να σημειώσει: «Ποιος καθηγητής που θα έλθει σπίτι σας ή θα στείλετε το παιδί σας στο δικό του, αποδίδει φόρο».
Ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση με το θέμα που φέρνει στην επικαιρότητα ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας. Διότι τα ιδιαίτερα μαθήματα από καθηγητές του δημοσίου, απ’ αυτούς δηλαδή που θα κάνουν την επόμενη ημέρα μάθημα στο ίδιο παιδί και ακολούθως θα το αξιολογήσουν, είναι μια πληγή για την παιδεία και για τη λειτουργία της κοινωνίας. Δεν μπορεί για παράδειγμα οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ή κέντρων ξένων γλωσσών, να πληρώνουν έναν… σκασμό λεφτά, για φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και άλλα πολλά και νά ΄ρχεται ο… μάγκας του δημοσίου, να τα παίρνει και να θησαυρίζει εις βάρος αυτού, που περνάει τα δύσκολα για να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.
Είναι ένα θέμα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί. Διότι κάθε χρόνο έρχεται στην επικαιρότητα, αλλά ποτέ δεν βρίσκεται μια αποτελεσματική λύση. Ίσως είναι ανάγκη να συνεργαστούν οι σύλλογοι Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων και Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, να κινητοποιήσουν και τις αρχές, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το όλο θέμα.
Πηγή: gnomiartas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου