Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Κακούργημα η παράνομη φωτοτύπηση. Δύο συλλήψεις στις Σέρρες

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι προσπάθειες του ΟΣΔΕΛ για την πάταξη του φαινομένου της παράνομης αναπαραγωγής και πώλησης κλεψίτυπων αντιτύπων βιβλίων από φωτοτυπικά καταστήματα. Κλιμάκιο του ΟΣΔΕΛ με τη συνεργασία της Ασφάλειας στις Σέρρες και στην Αττική έκαναν έφοδο σε φωτοτυπικά καταστήματα, την ώρα που οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων προχωρούσε στην αναπαραγωγή κλεψίτυπων αντιτύπων βιβλίων.
Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε πως οι συγκεκριμένοι «επαγγελματίες» διατηρούσαν στα ντουλάπια τους φωτοτυπημένα αντίτυπα κυκλοφορούντων βιβλίων, τα οποία και χρησιμοποιούσαν για την ταχύτερη αναπαραγωγή και πώλησή τους. Ουσιαστικά, μιλάμε για πολύ ενημερωμένα παράνομα «βιβλιοπωλεία».

Οι ιδιοκτήτες των φωτοτυπικών καταστημάτων συνελήφθησαν και εστάλησαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά ότι η ζημία που υφίσταται συνολικά (συγγραφείς, εκδότες, βιβλιοπώλες, διακινητές) ο ήδη δοκιμαζόμενος χώρος του βιβλίου από αυτές τις πρακτικές είναι τεράστια.

Το φαινόμενο της παράνομης φωτοτύπησης θα εξαλειφθεί. Η απόφαση του ΟΣΔΕΛ είναι ειλημμένη και θα συνεχισθούν τις προσπάθειές με όλες τις δυνάμεις προς όλες τις κατευθύνσεις.
 
Πηγή: xeniglossa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου